Home > Hulp aanbod > Huisarts

‘8 op de 10 mensen die roken, willen eigenlijk stoppen met roken’

Huisarts

Je huisarts kent jou vaak goed. Je huisarts kan je helpen bij het stoppen met roken. Ook anderen die bij de huisarts werken helpen je graag bij het stoppen. Zij zijn praktijkondersteuner. Sommige huisartsen hebben veel tijd om je te helpen bij het stoppen met roken, anderen wat minder. Daarom staan er op deze website ook veel andere mogelijkheden om te stoppen met roken.

Medicijnen

Je huisarts kan je ook medicijnen voorschrijven bij het stoppen met roken. Hulp en medicijnen samen zorgen voor de meeste kans dat het je echt lukt om te stoppen met roken. Je huisarts kan je meer vertellen over medicijnen. Je huisarts kan de medicijnen ook voorschrijven als je hulp krijgt in een groep of 1-op-1.

Gestopt blijven

Je bent gestopt. Het is belangrijk om tot 1 jaar na het stoppen met roken wat hulp te blijven vragen, zodat je gestopt blijft. Je kunt hulp vragen bij de huisarts.

Al vaker gestopt?

Veel mensen die willen stoppen met roken lukt het niet om in 1 keer te stoppen. Dat geeft helemaal niet. Je mag zo vaak hulp vragen als je wil. Zet door. Ook jij kan stoppen.