Home > Hulp aanbod > Huisarts

‘8 op de 10 mensen die roken, willen eigenlijk stoppen met roken’

Huisarts

Je huisarts is vaak degene die jou goed kent. En kan je helpen bij het stoppen met roken. Ook de praktijkondersteuner van de huisarts helpt je graag bij het stoppen.

Huisarts

Je huisarts is vaak degene die jou goed kent. En kan je vaak ook goed helpen bij het stoppen met roken. Sommige huisartsen hebben veel tijd om je te begeleiden bij het stoppen met roken, anderen wat minder. Daarom staan er op deze website ook veel andere mogelijkheden om te stoppen met roken.

Medicatie

Je huisarts kan je ook medicatie voorschrijven bij het stoppen met roken. Hulp plus medicatie samen zorgen voor de meeste kans dat het je echt lukt om te stoppen met roken. Wil je meer informatie over medicatie, kijk dan hier.

Nazorg

Naast de stoppen met roken groepen of individuele hulp kan je nog ondersteuning bij de huisarts vragen om langdurige gestopt te blijven. Het is belangrijk om tot één jaar na het stoppen met roken wat ondersteuning te blijven vragen, zodat je rookvrij blijft.

Al vaker gestopt?

Veel rokers lukt het niet om in één keer te stoppen met roken. Dat geeft helemaal niet. Je mag zo vaak hulp vragen als je wil. Zet door. Ook jij kan stoppen.